STHÅL

Sthål er et svensk merke skapt av Susanna Theander og Helena Åkesson-Liedberg. To svenske kreative damer med bakgrunn i illustrasjon, styling og design.

Arabesque serien er laget i hvit steintøysleire som brennes ved høy temperatur slik at den blir slitesterk og vanntett. Glasurene er nøye utvalgt for å få maten til å se ekstra appetittvekkende ut. Produseres i forskjellige deler og glasurer. Ikke alle deler blir produsert i alle glasurer. Produktene blir produsert i Portugal

Liker du å dekke et flott bord og skape stemning rundt bordet? Da er kanskje Sthåls keramikk akkurat din smak. Velg en farge og form som passer til maten og anledningen.

Glassurer, utseende og produktegenskaper.

De skapte Sthål fordi de elsker keramikk og den håndlagde følelsen. Derfor velger de ofte effektglasurer som under brenning kan reagere litt forskjellig fra gang til gang – noe som gjør at keramikken til tider varierer i farge og utseende. Hver enkelt produkt får sitt eget utseende fordi både leiren og glasurene er levende materialer. Ingen del er helt lik den andre. Dette er en del av magien til Sthål. Vær derfor oppmerksom på at de fleste glasurene er effektglasurer Krakilering, fargeforandringer o.l.er en del av utseendet, og ikke noe feil. Noen av disse er også uglasert i bunnen på grunn av glasurens egenskaper.

Følgende glassurer er effektglassurer:  Antique, Seaweed, Fig, Thunder, Sand, Pineapple, Lavendel og Old Rose

Keramikken er ovnsfast (opptil 200°) og tåler mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.

Produktene er SGS-testet, noe som garanterer at de er giftfrie. Arbeidsmiljøet oppfyller CE-krav, som betyr at produsent eller importør sertifiserer at produktet oppfyller EUs grunnleggende helse-, miljø- og sikkerhetskrav.