Chardonnay hvitvinseddik - O-Med, 250 ml
Chardonayeddiken er lett søtlig med en markert og ren syre som varer lenge. Egner seg godt til bl.a. grønnsaker, salater og til marinader til fisk.
Dette er eddiker på et høyt nivå. Her er vinen, og i så måte også druenes karakter, ivaretatt og preger smaksbildet. Vi har i hovedsak basert på to produsenter som vi synes smaker veldig ekte.
Eddikproduksjonen til O-Med er basert på en snart 200 år gammel metode som har fått sitt navn etter den tyske kjemikeren som oppfant dette; Schützenbach. Denne metoden er en mer skånsom form for fermentering og ekstraksjon. Prosessen tar vesentlig lenger tid og bidrar til at råstoffet – vinens – karakter bevares og preger det ferdig produktet. Nettopp dette er en kanskje det fremste karaktertrekket ved O-meds mange velsmakende eddiker.
I tillegg har vi noen fantastisk gode rødvinseddiker som er spesielt produsert for en av vår samarbeidspartnere i nært samarbeid med den enkelte bonde. De er fyldige og tykkere.
Chardonayeddiken er lett søtlig med en markert og ren syre som varer lenge. Egner seg godt til bl.a. grønnsaker, salater og til marinader til fisk.
Muscateleddiken har et bredt anvendelsesområde fra kalde supper, marinader, varme og kalde retter, dressinger, fisk og desserter eller bare direkte på frukt og bær.
Eplecidereddiken er laget av friskpresset juice fra perfekt modne epler. Elegant med balansert sødme. Prøv den ut der du vanligvis benytter eddik; dressinger, marinader, sauser m.m
Eddiken er søtlig, men samtidig syrefrisk med fin balanse. Velegnet til blant annet desserter. Prøv noen dråper på iskremen.
En fyldig og behagelig rødvineddik på Merlot druen. Deilig på salater. Smaken blir nesten som en balsamico, uten modning i tre, men får sin sødme fra vindruen.
Frisk og fruktig drueddikk på Sangiovese-druen. Tykkere og fyldigere enn vanlig rødvinseddik. Minner litt om en balsamicoeddik, uten den typiske balsamicokarakteren. Deilig i salat med ost og i kombinasjon med olivenolje eller i dressinger.