SWEEDS - Vingummi for voksne

Voksen godis ! - Alkoholfri, gluten fri og 100% vegansk. 

Danske Henrik og hans svenske kone Åsa fikk idéen til å lage det vi med rette kaller for ekte vingummi. Hele smaksspekteret er basert på vin fra svenske vingårder og brennevin fra små svenske destillerier. Et unikt og nytt produkt med ekte smaker og evnen til å imponere de som smaker det!. Gode smaker, ikke for søte. og i tillegg med en fin tekstur som sørger for at bitene ikke fester seg i tennene om man blir fristet til å tygge i stedet for å suge. 

Sweeds henter hovedingrediensene til vingummien fra Svenske vin- og spritprodusenter. De har gjort en nøye seleksjon og endte opp med disse råvareleverandørene til den ekte vingummien:: 

«Arilds vingård»
Arild er ikke navnet på eieren av vingården. Navnet er hentet fra den lille fiskerlandsbyen Arild på vakre Kullarhalvøyen nord i Skåne. Her driver Anette og Jonas Ivarson Sveriges største vingård med over 30 hektar med vinmarker. 

Ti år etter at de kjøpte gården i 1997 og begynte å kultivere jorda var de i 2007 klare for å plante de første vinplantene. De startet som så mange andre nordiske vinbønder med Solarisdruer. I dag høster, presser og lager de vin på Solaris, Muscaris, Souvignier Gris, Rondo og Pinot Noir druer. Vinmakeren er amerikanske Joe Roman som har bred erfaring fra vinproduksjon i Oregon, Italia, Tyskland og Sveits.

Gården produserer i dag hvitvin, rødvin, rosévin, musserendevin og orangevin. De har fått god omtale for vinene og per nå er både Solarisvinen og den musserende vin Bubble Brut /Bronze laget på 60% Solaris og 40% Souvignier Gris tilgjengelig på Vinmonopolet. 

Skånska spritfabriken
Skånska Spritfabriken ligger på en gård i Södra Sandby utenfor Lund. I kombinasjon med pent stablede eikefat gir dette et klart inntrykk av kvalitet. Kvaliteten understrekes solid når du smaker på varene. Vi snakker her om klokkeklare destillater, med fintunede smaker, lokal identitet og innovasjon. Skånska Spritfabriken leverer råvarene til Gin og Whisky vingummiene.